Οι 3 σημαντικότερες ερωτήσεις για κάθε εργασία βαφής.

1) Τι είδους προετοιμασία χρειάζεται?

Το σημαντικότερο μέρος μιας εργασίας βαφής είναι η προετοιμασία. Η μέτρια προετοιμασία της επιφάνειας θα φαίνεται πάντα μέσω της τελευταίας στρώσης, και θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των στρώσεων και πιθανώς να οδηγήσει σε πρώιμη αποτυχία και αποκόλληση της στρώσης από το υπόστρωμα. Θα πρέπει να έχετε ως οδηγό ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε το 80% της εργασίας στην προετοιμασία και στο πρώτο χέρι ώστε να επιτύχετε ένα φινίρισμα πρώτης τάξεως για το οποίο θα είστε υπερήφανοι.

2) Έχει κάποια σημασία το υπόστρωμα?

Ναι! Πολύ απλά, αν βάφετε πάνω σε μέταλλο ή φάιμπεργκλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα συστήματα χρωμάτων που διαθέτουμε. Όμως για ξύλινα υποστρώματα, η επιλογή σας μπορεί να είναι διαφορετική. Όλα τα συστήματα χρωμάτων ενός συστατικού είναι κατάλληλα για όλες τις ξύλινες κατασκευές.

Μην χρησιμοποιείτε το Perfection πολυουρεθάνης 2 συστατικών επάνω σε κατασκευές καραβέλας και γάστρας, (ή σειρά επικάλυψης).

Το ξύλο σε αυτές τις εύκαμπτες κατασκευές μετακινείται καθώς μεταβάλλεται η αναλογία της υγρασίας και καταλήγει σε ρωγμές. Για πιο σταθερά ξύλινα συστήματα – όπως διπλές διαγώνιες σανίδες, κρύα ή ζεστά λουστραρίσματα, κόντρα πλακέ και μακριές σανίδες, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί κολλητικές ουσίες από εποξειδικό ή τύπου Resorcinol, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα συστήματά μας.

3) Τι είδους επισκευή και συντήρηση χρειάζεται?

Περιοχές π.χ. που πατιούνται σημαντικά ή υπάρχει σκληρή τριβή, όπως στην κουπαστή και στις κάσες κουβουσιού, χρειάζονται συχνή επισκευή για να διατηρηθούν σε ιδανική κατάσταση. Το Perfection προσφέρει άριστη αντίσταση κατά της τριβής, αλλά μπορεί επίσης να φθαρεί σε ακραίες περιπτώσεις. Είναι πιο εύκολο να ρετουσάρετε με τα συστήματα ενός συστατικού παρά με τα υψηλής ποιότητας συστήματα δύο συστατικών, και μπορεί να είναι καταλληλότερα για τις περιοχές αυτές.

Comments are closed.