Πώς να βάψετε το σκάφος σαν επαγγελματίας.

Προετοιμασία και πέρασμα με αστάρι για εργασίες βαψίματος εξάλων.

Για να επιτύχετε ένα καλό φινίρισμα, η κατάσταση του υπάρχοντος χρώματος θα πρέπει να ελεγχθεί πλήρως ώστε να αποφασισθεί ο βαθμός προετοιμασίας που απαιτείται. Κοιτάξτε για περιοχές με ζημιές, αποκόλληση ή ξεφλούδισμα του χρώματος ή άλλα σημάδια ότι το χρώμα δεν διατηρείται καλά στο υπόστρωμα.

  1. Καθαρίστε την επιφάνεια με το Yacht Line Super Cleaner για να αφαιρέσετε κάθε βρωμιά.
  2. Ελέγξτε ξανά το σκαρί για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείψατε κανένα σημείο ζημιάς.
  3. Αν το χρώμα είναι σε καλή κατάσταση, τρίψτε με γυαλόχαρτο Νο 280-320 βρεγμένο ή στεγνό χαρτί και όταν στεγνώσει σκουπίστε το με ένα κηρόπανο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης.
  4. Αν το χρώμα εμφανίζει ζημιά κατά τόπους, οι περιοχές αυτές μπορούν να επισκευασθούν χρησιμοποιώντας το Watertite Epoxy Filler.
  5. Αν η προηγούμενη επικάλυψη εμφανίζει ρωγμές, ξεφλούδισμα ή γενικά παρουσιάζει σημάδια αποκόλλησης σε ολόκληρη την περιοχή, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς. Οι τυπικές μέθοδοι είναι ξύσιμο, τρίψιμο με γυαλόχαρτο, τρίψιμο και/ή χρήση διαλυτικό καθαρισμού.
  6. Η εφαρμογή ενός υποστρώματος παρέχει πρόσθετο βάθος χρώματος και διάρκεια στην τελειωμένη επιφάνεια. Για το καλύτερο δυνατό φινίρισμα σας συμβουλεύουμε να αναμείξετε το δεύτερο χέρι υποστρώματος 50:50 με το τελικό χρώμα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα σατινέ φινίρισμα το οποίο τονίζει τις τελικές ατέλειες που μετά τρίβονται με γυαλόχαρτο για να γίνουν λείες. Η διαδικασία αυτή βοηθά επίσης να επιτευχθεί μεγαλύτερη στιλπνότητα και βάθος χρώματος στο τελικό χρώμα.

Comments are closed.