Τεχνικές Οδηγίες

Τι είναι το DOI και γιατί θα πρέπει να με ενδιαφέρει;

Το DOI αναφέρεται στην καθαρότητα της στρώσης, όπως αυτή μετριέται από την ικανότητά της να αντανακλά με ακρίβεια την εικόνα ενός συγκεκριμένου αντικειμένου. Το DOI μπορεί να μετρηθεί βάση μιας αριθμητικής κλίμακας.

Το DOI είναι το ακρώνυμο για “Distinction of Image” (Διάκριση της Εικόνας).
Αναφέρεται στην καθαρότητα της στρώσης, όπως αυτή μετριέται από την ικανότητά της να αντανακλά με ακρίβεια την εικόνα ενός συγκεκριμένου αντικειμένου. Το DOI μπορεί να μετρηθεί βάση μιας αριθμητικής κλίμακας.
Το DOI μπορεί να μετρηθεί βάση μιας αριθμητικής κλίμακας. Το DOI γενικώς θεωρείται από την βιομηχανία ως δείκτης ποιότητας, καθώς μετρά την λεία υφή της στρώσης και την «υγρότητα» της γυαλάδας.
Οι περισσότεροι άνθρωποι μετρούν το DOI καθημερινά όταν κοιτάζουν οποιαδήποτε βαμμένη επιφάνεια. Μια γυαλιστερή, υψηλής ποιότητας επιφάνεια έχει υψηλότερο DOI από μια θαμπή, μουντή επιφάνεια.

Read more

Πώς να βάψετε το σκάφος σαν επαγγελματίας.

Για να επιτύχετε ένα καλό φινίρισμα, η κατάσταση του υπάρχοντος χρώματος θα πρέπει να ελεγχθεί πλήρως ώστε να αποφασισθεί ο βαθμός προετοιμασίας που απαιτείται. Κοιτάξτε για περιοχές με ζημιές, αποκόλληση ή ξεφλούδισμα του χρώματος ή άλλα σημάδια ότι το χρώμα δεν διατηρείται καλά στο υπόστρωμα.

Προετοιμασία και πέρασμα με αστάρι για εργασίες βαψίματος εξάλων.

Για να επιτύχετε ένα καλό φινίρισμα, η κατάσταση του υπάρχοντος χρώματος θα πρέπει να ελεγχθεί πλήρως ώστε να αποφασισθεί ο βαθμός προετοιμασίας που απαιτείται. Κοιτάξτε για περιοχές με ζημιές, αποκόλληση ή ξεφλούδισμα του χρώματος ή άλλα σημάδια ότι το χρώμα δεν διατηρείται καλά στο υπόστρωμα.

  1. Καθαρίστε την επιφάνεια με το Yacht Line Super Cleaner για να αφαιρέσετε κάθε βρωμιά.
  2. Ελέγξτε ξανά το σκαρί για να βεβαιωθείτε ότι δεν παραλείψατε κανένα σημείο ζημιάς.
  3. Αν το χρώμα είναι σε καλή κατάσταση, τρίψτε με γυαλόχαρτο Νο 280-320 βρεγμένο ή στεγνό χαρτί και όταν στεγνώσει σκουπίστε το με ένα κηρόπανο για να αφαιρέσετε τυχόν υπολείμματα σκόνης.
  4. Αν το χρώμα εμφανίζει ζημιά κατά τόπους, οι περιοχές αυτές μπορούν να επισκευασθούν χρησιμοποιώντας το Watertite Epoxy Filler.
  5. Αν η προηγούμενη επικάλυψη εμφανίζει ρωγμές, ξεφλούδισμα ή γενικά παρουσιάζει σημάδια αποκόλλησης σε ολόκληρη την περιοχή, θα πρέπει να αφαιρεθεί εντελώς. Οι τυπικές μέθοδοι είναι ξύσιμο, τρίψιμο με γυαλόχαρτο, τρίψιμο και/ή χρήση διαλυτικό καθαρισμού.
  6. Η εφαρμογή ενός υποστρώματος παρέχει πρόσθετο βάθος χρώματος και διάρκεια στην τελειωμένη επιφάνεια. Για το καλύτερο δυνατό φινίρισμα σας συμβουλεύουμε να αναμείξετε το δεύτερο χέρι υποστρώματος 50:50 με το τελικό χρώμα. Αυτό θα δημιουργήσει ένα σατινέ φινίρισμα το οποίο τονίζει τις τελικές ατέλειες που μετά τρίβονται με γυαλόχαρτο για να γίνουν λείες. Η διαδικασία αυτή βοηθά επίσης να επιτευχθεί μεγαλύτερη στιλπνότητα και βάθος χρώματος στο τελικό χρώμα.
Read more

Οι 3 σημαντικότερες ερωτήσεις για κάθε εργασία βαφής.

Το σημαντικότερο μέρος μιας εργασίας βαφής είναι η προετοιμασία. Η μέτρια προετοιμασία της επιφάνειας θα φαίνεται πάντα μέσω της τελευταίας στρώσης, και θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των στρώσεων και πιθανώς να οδηγήσει σε πρώιμη αποτυχία και αποκόλληση της στρώσης από το υπόστρωμα.

1) Τι είδους προετοιμασία χρειάζεται?

Το σημαντικότερο μέρος μιας εργασίας βαφής είναι η προετοιμασία. Η μέτρια προετοιμασία της επιφάνειας θα φαίνεται πάντα μέσω της τελευταίας στρώσης, και θα μειώσει την αποτελεσματικότητα των στρώσεων και πιθανώς να οδηγήσει σε πρώιμη αποτυχία και αποκόλληση της στρώσης από το υπόστρωμα. Θα πρέπει να έχετε ως οδηγό ότι θα χρειαστεί να ξοδέψετε το 80% της εργασίας στην προετοιμασία και στο πρώτο χέρι ώστε να επιτύχετε ένα φινίρισμα πρώτης τάξεως για το οποίο θα είστε υπερήφανοι.

2) Έχει κάποια σημασία το υπόστρωμα?

Ναι! Πολύ απλά, αν βάφετε πάνω σε μέταλλο ή φάιμπεργκλας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα συστήματα χρωμάτων που διαθέτουμε. Όμως για ξύλινα υποστρώματα, η επιλογή σας μπορεί να είναι διαφορετική. Όλα τα συστήματα χρωμάτων ενός συστατικού είναι κατάλληλα για όλες τις ξύλινες κατασκευές.

Μην χρησιμοποιείτε το Perfection πολυουρεθάνης 2 συστατικών επάνω σε κατασκευές καραβέλας και γάστρας, (ή σειρά επικάλυψης).

Το ξύλο σε αυτές τις εύκαμπτες κατασκευές μετακινείται καθώς μεταβάλλεται η αναλογία της υγρασίας και καταλήγει σε ρωγμές. Για πιο σταθερά ξύλινα συστήματα – όπως διπλές διαγώνιες σανίδες, κρύα ή ζεστά λουστραρίσματα, κόντρα πλακέ και μακριές σανίδες, όπου έχουν χρησιμοποιηθεί κολλητικές ουσίες από εποξειδικό ή τύπου Resorcinol, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα συστήματά μας.

3) Τι είδους επισκευή και συντήρηση χρειάζεται?

Περιοχές π.χ. που πατιούνται σημαντικά ή υπάρχει σκληρή τριβή, όπως στην κουπαστή και στις κάσες κουβουσιού, χρειάζονται συχνή επισκευή για να διατηρηθούν σε ιδανική κατάσταση. Το Perfection προσφέρει άριστη αντίσταση κατά της τριβής, αλλά μπορεί επίσης να φθαρεί σε ακραίες περιπτώσεις. Είναι πιο εύκολο να ρετουσάρετε με τα συστήματα ενός συστατικού παρά με τα υψηλής ποιότητας συστήματα δύο συστατικών, και μπορεί να είναι καταλληλότερα για τις περιοχές αυτές.

Read more