Τοιχογραφίες από street artists

Τοιχογραφίες από street artists

Ήταν Παρασκευή 2 Μαρτίου όταν λάβαμε ένα τηλεφώνημα από την κ. Ιωάννα Χαλκιά, διευθύντρια του 21ου Δημ. σχολείου και τον διευθυντή κύριο Θανάση Γούναρη του 165ου στην οδό Κύπρου στα Πατήσια , για να βοηθήσουμε να φωτίσουν με χρώματα τα σχολεία τους.
Η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση όπως και η κινητοποίηση μας. Με αφορμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλα σχολεία ευπαθών περιοχών δημιουργήσαμε το ευρύτερο πρόγραμμα τοιχογραφιών “Νew Walls”σε συνεργασία με το Studio 4, υπό την εικαστική επιμέλεια του Ανδρέα Φακή, το οποίο θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία.

Ζητήσαμε την ενίσχυση της τοπικής Κίνησης Πολιτών Πλ. Καλλιγά,  λάβαμε από τον κύριο Μπακογιάννη προσφορά χρωμάτων, βρήκαμε χορηγούς την Τεχνοχρώμ Α.Ε που μας πρόσφερε  υλικά για το ουράνιο τόξο και την SABOTAZ 80 που μας πρόσφερε υλικά για το ουράνιο τόξο σε μορφή σπρέι και το Σάββατο 10 Μαρτίου είμασταν όλοι εκεί.
Ήταν χρονικά μια από τις πιο μεγάλες μας δράσεις μιας και κράτησε δυο ολόκληρες μέρες. Βάφτηκαν και διακοσμήθηκαν συνολικά 140 τετραγωνικά μέτρα τοίχοι, τοιχία, παγκάκια, παρτέρια, περίβολοι και τοίχοι από σαγρέ που βάφονται δύσκολα.
Οι υπέροχοι καλλιτέχνες Fotizontas, SNRS, WD, Mora και Joad, δάσκαλοι, πολίτες και μαθητές γεμίσαμε άλλο ένα γκρίζο σημείο της πόλης με φώς, χρώματα, τέχνη, αισθητική και αγάπη. Το αποτέλεσμα γέμισε χαρά τα παιδιά και όλους όσους συμμετείχαμε.

Comments are closed.