Κοινωνική Προσφορά

Λίγη φροντίδα για ένα υπέροχο μα ξεχασμένο άλσος

Και τι δεν έγινε την περασμένη Κυριακή στο παρκάκι αυτό : Σε συνεννόηση με τη γειτονιά και  κατοίκους της περιοχής καθαρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι του (κατά μήκος της οδού Πριγκηπονήσων), αφαιρέθηκαν όσο γινόταν από τα πεύκα τα ξερά κλαδιά (άκρως επικίνδυνα για πυρκαγιά) και φυτεύτηκα 10 νέα. Συντηρήθηκαν και βάφτηκα 20 από τα παγκάκια του […]

Και τι δεν έγινε την περασμένη Κυριακή στο παρκάκι αυτό : Σε συνεννόηση με τη γειτονιά και  κατοίκους της περιοχής καθαρίστηκε ένα μεγάλο κομμάτι του (κατά μήκος της οδού Πριγκηπονήσων), αφαιρέθηκαν όσο γινόταν από τα πεύκα τα ξερά κλαδιά (άκρως επικίνδυνα για πυρκαγιά) και φυτεύτηκα 10 νέα. Συντηρήθηκαν και βάφτηκα 20 από τα παγκάκια του πάρκου, οι κάδοι απορριμάτων και οι στήλες ηλεκτροφωτισμού καθώς και ένα μεγάλο μέρος της περίφραξης επί της Πριγκηπονήσων(πραγματικά μια δουλειά απαιτητική ).

Θερμά ευχαριστίες στη γειτονιά για την υποστήριξη, στην εταιρία Technochrom Α.Ε. για τη χορηγία των χρωμάτων, στην απίστευτη ομάδα της εταιρίας kleos για τη χορηγία υλικών αλλά και για την αποτελεσματική επί τόπου βοηθεία τους,στην urbanica για τη χορήγηση των dispenser και φυσικά στην Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου που υποστήριξε τεχνικά τη δράση (παρόλο που το παρκάκι δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου) καθώς και για την πρωτοβουλία να επαναχρησιμοποιήσουν παροπλισμένα ξύλινα τραπέζια για πικ – νικ (από τις κατασκηνώσεις στον Άγιο Ανδρέα – βρίσκονται ξεχασμένα στις αποθήκες του Δήμου) εκ των οποίων τοποθέτησαν ήδη ένα στο πάρκο και όπως μας είπαν θα ακολουθήσουν και άλλα.

Read more

Τοιχογραφίες από street artists

Ήταν Παρασκευή 2 Μαρτίου όταν λάβαμε ένα τηλεφώνημα από την κ. Ιωάννα Χαλκιά, διευθύντρια του 21ου Δημ. σχολείου και τον διευθυντή κύριο Θανάση Γούναρη του 165ου στην οδό Κύπρου στα Πατήσια , για να βοηθήσουμε να φωτίσουν με χρώματα τα σχολεία τους. Η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση όπως και η κινητοποίηση μας. Με αφορμή την […]

Ήταν Παρασκευή 2 Μαρτίου όταν λάβαμε ένα τηλεφώνημα από την κ. Ιωάννα Χαλκιά, διευθύντρια του 21ου Δημ. σχολείου και τον διευθυντή κύριο Θανάση Γούναρη του 165ου στην οδό Κύπρου στα Πατήσια , για να βοηθήσουμε να φωτίσουν με χρώματα τα σχολεία τους.
Η ανταπόκρισή μας ήταν άμεση όπως και η κινητοποίηση μας. Με αφορμή την εκδήλωση ενδιαφέροντος και από άλλα σχολεία ευπαθών περιοχών δημιουργήσαμε το ευρύτερο πρόγραμμα τοιχογραφιών “Νew Walls”σε συνεργασία με το Studio 4, υπό την εικαστική επιμέλεια του Ανδρέα Φακή, το οποίο θα συνεχιστεί και σε άλλα σχολεία.

Ζητήσαμε την ενίσχυση της τοπικής Κίνησης Πολιτών Πλ. Καλλιγά,  λάβαμε από τον κύριο Μπακογιάννη προσφορά χρωμάτων, βρήκαμε χορηγούς την Τεχνοχρώμ Α.Ε που μας πρόσφερε  υλικά για το ουράνιο τόξο και την SABOTAZ 80 που μας πρόσφερε υλικά για το ουράνιο τόξο σε μορφή σπρέι και το Σάββατο 10 Μαρτίου είμασταν όλοι εκεί.
Ήταν χρονικά μια από τις πιο μεγάλες μας δράσεις μιας και κράτησε δυο ολόκληρες μέρες. Βάφτηκαν και διακοσμήθηκαν συνολικά 140 τετραγωνικά μέτρα τοίχοι, τοιχία, παγκάκια, παρτέρια, περίβολοι και τοίχοι από σαγρέ που βάφονται δύσκολα.
Οι υπέροχοι καλλιτέχνες Fotizontas, SNRS, WD, Mora και Joad, δάσκαλοι, πολίτες και μαθητές γεμίσαμε άλλο ένα γκρίζο σημείο της πόλης με φώς, χρώματα, τέχνη, αισθητική και αγάπη. Το αποτέλεσμα γέμισε χαρά τα παιδιά και όλους όσους συμμετείχαμε.

Read more

Xρώμα,ζωή και πράσινο στο 55ο και 54ο Δημοτικό Σχολείο

Οι atenistasColor ξαναχτύπησαν! Αυτή τη φορά στο 55ο και 54ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην πλατεία Βάθη, όπου την Κυριακή 13 Μαίου με τη συνεργασία δεκάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων δώσαμε χρώμα,ζωή και πράσινο στο προαύλιο και την πρόσοψη του σχολείου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SNRSone, καλλιτέχνη που επιμελλήθηκε την πρόσοψη του σχολείου επί της Λιοσίων , στον Jose Kumasamba που ανέλαβε τις […]

Οι atenistasColor ξαναχτύπησαν! Αυτή τη φορά στο 55ο και 54ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών στην πλατεία Βάθη, όπου την Κυριακή 13 Μαίου με τη συνεργασία δεκάδων μαθητών, γονέων και δασκάλων δώσαμε χρώμα,ζωή και πράσινο στο προαύλιο και την πρόσοψη του σχολείου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον SNRSone, καλλιτέχνη που επιμελλήθηκε την πρόσοψη του σχολείου επί της Λιοσίων , στον Jose Kumasamba που ανέλαβε τις τοιχογραφίες στον Νηπιαγωγείο και φυσικά τηνΤεχνοχρώμ Α.Ε για την προσφορά των χρωμάτων.

Θα θέλαμε επίσης να πούμε ένα μπράβο στα παιδιά και τους καθηγητές του 42ου Λυκείου που αγκάλιασαν την παρέμβαση μας και συνέχισαν την προσπάθεια δημιουργώντας όμορφες και χαρούμενες εικόνες!

Read more